Wasmachine gordijnen

Met de informatie hieronder hopen we je te voorzien van praktische tips om het gebruik en onderhoud van de gordijnen te vergemakkelijken en de gebruiksduur te verlengen.

De informatie hieronder is ter advies en van toepassing op onze gordijnen van de merken (uit de series) Ella, Ruben, Alba en Lemoni. Boven alle instructies en adviezen geldt altijd het gebruik van het gezonde verstand. Neem contact met ons op bij twijfel, daar zijn we voor.

Onderhoud:
Regelmatig (bv. maandelijks) afstoffen met een vochtige doek is makkelijk en snel om ze weer vrij van stof en fris te maken. In de wasmachine dient u de gordijnen wel in een waszak te doen om beschadiging te voorkomen. Niet samen wassen met ander textiel.

  1. Wassen - tot max. 40 graden, liefst kort programma. Alleen vloeibare wasmiddelen gebruiken.
  2. Centrifugeren - max. 800 toeren en kort. Klam/iets vochtig uithangen (raam/deur iets open) en ze zijn snel weer droog.
  3. Strijken - op stand 1/2 en stomen aan de binnenkant maakt de gordijnen weer snel strak en kreukvrij. Gebruik wel een katoenen witte doek tussen strijkijzer en gordijn

Uithangen:
Het beste kunt u de gordijnen zo snel mogelijk na het wassen en/of strijken ophangen om verdere kreukels te voorkomen. Een paar kreukels is niet erg , die verdwijnen vanzelf tijdens het opdrogen/uithangen. 

Veiligheid:
Gaat u de gordijnen gebruiken in een voor publiek toegankelijke ruimte bespreek dat dan met de beheerder/facilitair manager van het gebouw. Er kunnen aanvullende wettelijke eisen gelden ten aanzien van de plaatsing, ophanging, vervanging, controle en onderhoud. 

Plaats de gordijnen - überhaupt niet  - in de buurt van vlambevatte of hete bronnen zoals oven/gasfornuis/kaars/geiser etc. Houd er ook rekening mee dat door de invloed van tocht een gordijn kan gaan bewegen/wapperen in de richting van een dergelijke bron.